Join WhatsApp

Join Now

Join Telegram

Join Now

Class 9 English Preposition Question Answer

By Rabbi Masrur

Published On:

How are you? I hope this message finds you in good health and spirits. If you are a Class 9 student, you might be searching SEBA Class 9 English Preposition Question Answer online. Rest assured, our article provides a comprehensive collection of these solutions completely free of cost. Just read the article carefully, and you will find everything you need.

Class 9 English Preposition Question Answer

(1) What is the time ——- your watch? (in / on / by)

Ans: by

(2) This is a quotation ——- Milton. (of / by / from)

Ans: from

(3) You should provide ——your children. (for / to / of )

Ans: for

(4) He sympathised ——- me in my sorrow. (to / for / with)

Ans: with

(5) The old man is hard ——- hearing. (of / for / in)

Ans: of

(6) There was a noise of children ——- play. (in / on / at)

Ans: at

(7) Her mother is ——- the town council. (in / on / over)

Ans: in

(8) The teacher knows his students ——- names. (for / by / with )

Ans: by

(9) Babies are boon ——- parents. (for / on / upon)

Ans: upon

(10) I met him —- the street. (in / at / on )

Ans: in

(11) Please pay attention ——- your studies. (for / to / on)

Ans: to

(12) He is an authority —– science. (of / for / in )

Ans: in

(13) The teacher is in full control ——- the class. (of / over / in)

Ans: over

(14) He was accused — theft. (in / for / of)

Ans: of

(15) I was amazed ——- your conduct. (at / by / with)

Ans: at

(16) Early rising is good ——- health. (with / for / to )

Ans: for

(17) Your story is devoid—— truth. (of / from / in)

Ans: of

(18) Health is essential ——- success in life. (about / for / to )

Ans: to

(19) One must always be true ——- oneself. (to / with / in)

Ans: to

(20) The police ran—– the thief. (at/for/ after )

Ans: after

(21) She is blind ——- her son’s fault. (at / to / in)

Ans: to

(22) I shall do it ——pleasure. (with / in / on )

Ans: with

(23) Ram is fond ——- music. (of / on / in)

Ans: of

(24) Assam is rich —– minerals. (of /in / at )

Ans: in

(25) Death is preferable —-disgrace. (to/ with/by)

Ans: to

(26) Happiness consists ——- speaking the truth. (of / for / in )

Ans: in

(27) One should be honest———- dealing with fellowmen. (at / on / in)

Ans: in

(28) She is looking—— a domestic help. to/ in/ for )

Ans: for

(29) The burden seemed too much ——– him. (to / on / for)

Ans: for

(30) Health is preferable ——- wealth. (than/ for/ to)

Ans: to

(31) He is angry ———— his haughty sister. (at/ with/ upon

Ans: with

(32) The cow lives ……. grass (from/ by / on)

Ans: on

(33) He lives ….. hand to mouth. (on/from/ by)

Ans: from.

(34) He is appointed ……….. the psot. (to/ at)

Ans: to.

(35) She is junior ………. me by three years.

Ans: to.

Rabbi Masrur

A Thinker, Writer & Speaker.

 

Leave a Comment