Join WhatsApp

Join Now

Join Telegram

Join Now

Class 9 English Correct Tense Question Answer

By Rabbi Masrur

Published On:

How are you? I hope this message finds you in good health and spirits. If you are a Class 9 student, you might be searching SEBA Class 9 English Correct Tense Question Answer online. Rest assured, our article provides a comprehensive collection of these solutions completely free of cost. Just read the article carefully, and you will find everything you need.

Class 9 English Correct Tense Question Answer

Q. Use the correct tense form of the verbs given in brackets:

(1) The bell rang after we (finish) our work.

Ans: The bell rang after we had finished our work.

(2) Please ring me up as soon as he (come).

Ans: Please ring me up as soon as he comes.

(3) It is time we (go) home.

Ans: It is time we went home.

(4) She behaves as if she (know) everything.

Ans: She behaves as if she knew everything.

(5) He jumped off the bus while it —. (move)

Ans: He jumped off the bus while it was moving.

(6) He said that he — the letter. (post)

Ans: He said that he had posted the letter.

(7) He — a teacher since 1994. (be)

Ans: He has been a teacher since 1994.

(8) We (know) each other for five years.

Ans: We have known each other for five years.

(9) The other day I (meet) a magician in the bazaar.

Ans: The other day I met a magician in the bazaar.

(10) If I — you, I should not accept that post. (be)

Ans: If I were you, I should not accept that post.

(11) She said that she (will) help her friend.

Ans: She said that she would help her friend.

(12) The boys (play) in the garden when the tree fell down.

Ans: The boys were playing in the garden when the tree fell down.

(13) I wish I (be) a king

Ans: I wish I were a king.

(14) The boy (sleep) don’t disturb him.

Ans: The boy is sleeping, don’t disturb him.

(15) She ———– a book when I saw her. (read)

Ans: She was reading a book when I saw her.

(16) She ———- a teacher since 2002. (be)

Ans: She has been a teacher since 2002.

Rabbi Masrur

A Thinker, Writer & Speaker.

 

Leave a Comment